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  3. 紀要論文
  1. 鳴門教育大学機関リポジトリ
  2. 紀要一覧
  3. 鳴門教育大学研究紀要
  4. 教育科学編
  5. 本文あり
  6. 第18巻

大学授業改善のパートナーシップの構築 : 小児栄養実習を手がかりに

https://doi.org/10.24727/00027505
https://doi.org/10.24727/00027505
e519a802-c239-4082-a3ae-bc1c8efd7c87
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000684556.pdf KJ00000684556.pdf (1.2 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2018-09-03
タイトル
タイトル 大学授業改善のパートナーシップの構築 : 小児栄養実習を手がかりに
言語 ja
タイトル
タイトル Building of the Partnership for the University Lecture Improvements : Through the practice of "Child Nutriton"
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 授業改善
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 保育者の養成
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 小児栄養
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24727/00027505
ID登録タイプ JaLC
著者 橋川, 喜美代

× 橋川, 喜美代

ja 橋川, 喜美代

ja-Kana ハシカワ, キミヨ

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石井, 弘子

× 石井, 弘子

ja 石井, 弘子

ja-Kana イシイ, ヒロコ

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HASHIKAWA, Kimiyo

× HASHIKAWA, Kimiyo

en HASHIKAWA, Kimiyo

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ISHII, Hiroko

× ISHII, Hiroko

en ISHII, Hiroko

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所属
値 鳴門教育大学幼年発達支援講座
所属
値 平成調理師専門学校
所属(英)
言語 en
値 Naruto University of Education
所属(英)
言語 en
値 Heisei Cookery School
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 The purpose of this paper is to build the partnership between practicers and university reseachers by discussing the contents of the lecture looked for "Child Nutrition", and the method of the university lecture improvements from the point of view of the training curriculum for the nursery teachers. It is important for university students to understand the significance that a suitable meal corresponding to the development process of the child's food activities is provided and the improvement in toddlers', infants', and their parents' nutrition and eating habits. In order to attain such understanding, the students have to improve their own nutrition and eating habits. In this paper, we made the investigations into the students who attended the practice of "Child Nutrition", and the student before taking it to clarify their eating habits. It is to compare both eating habits and to explain the effect on and the problem of the practice. From the result of the investigations, we couldn't explain the effect on the practice. In order to effect on the practice, we found it important to be six points of the following with the point of the lecture improvement. 1) To understand the nutritive substance which is suitable for itself and that quantity. And plan the meal by the combination of concrete and proper food. 2) To find the problem on own eating habits and adjust the wrong habit. 3) To understand the relation between nutrition and health, and appreciate the importance of the meal. 4) To learn the basis of the cooking skill and understand the point of cooking. 5) To acquire cooking skill through the repeated practice. 6) To predict the problem of meal which will be looked for at the day-care center.
言語 en
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 国立情報学研究所『研究紀要公開支援事業』により電子化。
言語 ja
書誌情報 ja : 鳴門教育大学研究紀要
en : Research bulletin of Educational Sciences, Naruto University of Education

巻 18, p. 87-99, 発行日 2003-03-07
出版者
出版者 鳴門教育大学
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1343-4403
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10031096
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
出版物サブタイトル
値 教育科学編
本文の有無
値 本文あり
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Ver.1 2023-05-15 13:43:02.630052
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